Svedoci smo vremena u kome su svi koji se bave javnim radom izloženi linču neistomišljenika, političkih protivnika i svih drugih koji za mišljenje sa kojim se ne slažu traže pogrdne reči koje u najmanju ruku vređaju ličnost, a neretko i čitavu porodicu, posebno decu kojoj se često preti i lišavanjem života.

Pokret za decu Tri plus smatra da nam je dužnost da i kao organizacija koja pruža podršku porodici sa decom, i kao pojedinci moramo reagovati na svaku javnu uvredu ovakve vrste.

Iz tog razloga smatramo da je bitno podržati Zakon koji bi bio dopunjen ili iznova donet, a u zaštitu bi uzeo porodice i decu osoba koje se bave javnim radom.

Sportisti, novinari, političari, funkcioneri, državnici, glumci, pisci i svi drugi koji na neki način utiču na kreiranje mišljenja javnog mnjenja, moraju biti izuzeti uvreda, povrede časti i integriteta ličnosti.

Smatramo da i sve druge porodice i deca svih građana koji ne spadaju u javne ličnosti ili ličnosti koje se bave javnim radom moraju biti obuhvaćene ovim Zakonom u bilo kojoj situaciji koja ruši ugled porodici, deci i samom pojedincu.

Takođe mislimo da su medijska glasila podjednako dužna da poštuju novinarsku etiku, i da podjednako treba da snose odgovornost ukoliko kroz komentare na tekst ili direktan prenos onoga koji vrši uvredu pustaju da se uvreda širi sa ciljem rušenja cele porodice. U ovakvim nemilim dešavanjima najviše stradaju deca, posebno kada su ciljna grupa onih koji žele da diskredituju njihovog oca ili majku ili bližeg srodnika.

Pokret za decu Tri plus podržava svaki korak koji će doprineti donošenju Zakona o zaštiti porodice i dece svakog pojedinca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here