Čačak –  Voće koje se tokom epidemije najviše konzumiralo jeste ono koje je puno vitamina „c“. Stoga kilogrami i kilogrami pomarandzi i limuna trenutno se nalazi u skoro svakom srpskom domu, a pojedini plodovi završili su čak i na jelci.

Kreativna Marija Lukić iz Čačka dok je bila izolovana u kući i danima lečila posledice kovida, odlučila se za potpuno neobičnu prazničnu dekoraciju, i to citrusnu.

Foto: RINA

„Svi oni koji su preležali korona virus znaju koliko je to naporno i psihički i fizički, jedini način da se malo pridignete jeste neka kreativna akcija i zato sam odlulčila da smislim potpuno nove novogodišnje ukrase. Postupak je veoma lak jer su vam potrebni samo pomorandze i kasnije neki lep urasni kanap. Voće se iseče na krugove debljine oko pet centimetara, stavi na pleh i u rerni se peče dva sata sa jedne i dva sata sa druge strane. Naskon toga dobijate prelepe, ali pre svega neobične ukrase“, rekla je Marija za RINU.

Foto: RINA

Kontrast jakih boja, na zelenoj jelci stvara fantastičan efekat, a nakon što je sliku svoje novogodišnje jelke okačila na društvene mreže, Mariji je stiglo na desetine poruka sa dodatnim idejama.

Foto: RINA

„Očigledno je da je korona vurus kod mnogih ljudi probudio kreativnost i želju za ukrašavanjem doma, jer to je mesto u kom za razliku od prethodnih godina provodimo najviše vremena. Javljale su mi se žene iz cele Srbije, zatim Hrvatske i regiona koje su takođe imale jelku okićenu na ovakav način, možemo reći da je postala potpuni hit ove godine“, rekla je ova Čačanka.

Foto: RINA

Osim što je neobična i šarena, na ovakav način okićena novogodišnja jelka puna je vitamina i izuzetnog mirisa,  a kakva aroma se širi kroz kuću saznaćete ako u rerni ispečete kolutove pomorandze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here