Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zlonameran ili samo glup?

post-title


Bivši naprednjak, a sada aktivista Đilasovog SSP-a, Pavle Jelisijević sklon je da na društvenim mrežama iznosi laži i klevete. Teško je izdvojiti njegovu najveću laž, ali će ostati upamćena ona za vreme vanrednog stanja, kada je izmislio da čačanska bolnica ima svega 3 respiratora, u trenutku kada ih je imala 15.

Najnovija laž kojom je Jelisijević uznemirio sugrađane odnosi se na izmišljeno povećanje poreza na imovinu od 56%. Da li je zlonameran ili samo glup, veoma je teško utvrditi. Verovatno je u pitanju i jedno i drugo. Kombinacija zlobe i neznanja nažalost veoma je česta pojava.

Netačna informacija objavljena na fejsbuk grupi

Ovu objavu demantovao je gradski većnik Nemanja Trnavac, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"U političkoj borbi uglavnom je sve dozvoljeno, ako ste ozbiljan politički protivnik i ako imate ideju i program. Ono što je nedopustivo je da se javnost obmanjuje netačnim i neproverenim informacijama. Upravo poslednjih dana, svedoci smo paušalnih izjava politički nekvalifikovanih pojedinaca i pokreta koji svesno dezavuišu sugrađane na temu cena poreza na imovinu, jer nemaju svoj politički kurs.

U prilog netačnih tvrdnji da će cena poreza na imovinu biti povećana 56%, dužni smo da iznesemo tačne podatke. Cene poreza za 2021. godinu su istaknute na sajtu grada Čačka 30.11.2020. godine, što je i zakonski rok za utvrđivanje cena poreza za narednu godinu.

U 2021. godini planirano je 400 miliona dinara prihoda po osnovu poreza na imovinu za fizička lica, što je više u odnosu na 2020. godinu, ali iz razloga što je planiran popis nepokretnosti na teritoriji grada Čačka, što će dovesti do povećanja broja poreskih obveznika, pa samim tim i povećanje prihoda po osnovu poreza, a ne povećanja cena za 56% kako političke analfabete tvrde.

Smatramo da nije pošteno da veliki broj naših sugrađana uredno i precizno izmiruje svoje obaveze, a da drugi ili nisu u obuhvatu poreskih obveznika ili ne plaćaju porez na svu imovinu.

Gradska uprava za lokalnu poresku administraciju, odnosno grad Čačak, ne može da utiče na cenu nepokretnosti jer se one formiraju na tržištu nepokretnosti, a lokalna samouprava utvrđuje prosečnu cenu na bazi prodaje nepokretnosti na teritoriji grada Čačka po zonama koje su definisane."

Nemanja Trnavac, predsednik Gradskog odbora SPS Čačak



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar