Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prikupljen novac za lečenje malog Olivera

post-title


Prikupljen je potreban novac za lečenje Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka, potvrdio je za RTS, Oliverov otac Jožef Pal. Za 25. januar zakazan je pregled u budimpeštanskoj bolnici.

Oliver je jednogodišnji dečak iz Bajmoka kod Subotice koji boluje od retke i teške bolesti - spinalne mišićne atrofije. Za efikasnu pojedinačnu terapiju za ovo oboljenje je potrebno izdvojiti oko 2,3 miliona evra. 

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Prikupljen novac za lečenje malog Olivera

Oliver je trenutno kod kuće u Bajmoku, a za 25. januar zakazan je pregled u budimpeštanskoj bolnici, gde će ga lekari pripremiti za skupocenu gensku terapiju lekom "zolgensma" koji treba da zaustavi bolest.  

"Po našem proračunu, sakupili smo iznos za "zolgensmu", ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke", navodi sa na Instagramu "Za Oliverov život". 

"Važno je da znate da se višak od sakupljenog novca koji je potrebna za "zolgensmu" sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebne nakon genetske terpije", navodi se u objavi.

Dragoceni lek Oliver bi trebalo da primi do drugog rođendan, ali je svaki dan ranije bitan za njegov oporavak i fizički razvoj. Zato su širom zemlje organizovani humanitarni bazari.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar