Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešan start sezone za atletičare ČAAK-a

post-title


Tradicionalne novogodišnje trke i ove godine 51. put održane su 02. januara u Mrsaću kod Kraljeva. Iako je reč o takmičenju koje se održava u seoskom ambijentu svake godine ovde nastupi veliki broj klubova sa svojim najboljim takmičarima pa takmičenje praktično bude za nijansu slabije od Prvenstva Srbije za duge i srednje pruge. Danas je održano takmičenje u 7. ženskih i 7. muških kategorija.  Atletičari ČAAK -a su ovogodišnjim nastupom uspešno otvorili novu atletsku sezonu i još jednom potvrdili da je pored talenta koji poseduju posredi i kvalitetan trenažni program koji sa njima sprovode treneri Srđan Jović, Ivan Dlačić i Dragan Dukanac,Odličan nastup čačanskog juniorskog reprezentativca i vicešampiona Balkana Ognjena Nikolića pokazao je da se od njega u ovoj godini mogu očekivati još bolji rezultati od do sada postignutih. Pored toga što je debitant u konkurenciji starijih juniora Ognjen je u jakoj konkurenciji ostvario ubedljivu pobedu u trci na 3400 metara. 


U konkurenciji starijih juniorki u trci na 1700 metara pobedu je zabeležila Sanja Đoković, dok je Marijana Jakovljević osvojila 2. mesto.

Odličan nastup danas je imao mlađi junior Ognjen Čorbić u trci na 3400 metara, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo 2. mesto.

U konkurenciji mlađih pionirki na 1700 metara uspešan nastup imale su Kristina Đurović koja je osvojila 2. mesto, Nađa Jović koja je bila 4, mesto. Marta Jezdimirović 7, mesto.

Na istoj dužini staze, u trci mlađih pionira iako  mlađi od konkurenata veoma dobar nastup imali su Andrej Cvetić koji je zauzeo 2. mesto kao i Vuk Grujić koji je trku završio kao šesti.

Pored toga što su imali dobar nastup, danas su bez medalje ostali seniorka Jovana Kulušić, senior Ivan Dlačić. pionirka Zorana Ranković, ml. junior Boris Stojanović, st. junior Ivan Urošević i gost kluba Šveđanin Jonas Bengston koji je danas nastupio u trci veterana.Prošlogodišnji uspesi kluba obavezuju, ali i daju podstrek za još bolji i ozbiljniji rad. Članovi kluba su doneli 4 medalje sa nastupa u reprezentaciji Srbije, 33 medalje sa državnih prvenstava u različitim kategorijama.  Klub je za uzeo ekipno 2. mesto na Prvenstvu Srbije u Krosu.  Na osnovu bodovanja uspešnosti klubova zauzeli smo: 2. mesto u trkama van stadiona,  7. mesto u takmičenjima na stazi, 10. mesto u seniorskoj konkurenciji, 13. mesto u ukupnom plasmanu... od 108. registrovanih klubova u SAS-u. Zahvaljujući entuzijazmu Uprave kluba, trenera, roditelja i dece koja treniraju stvorena je dobra baza, jer u klubu sada trenira više od 70. dece. Treba reći da je dobar deo takmičara nedavno završio pripreme na Zlatiboru. Na današnje rezultate su uticali nesebična pomoć zaposlenih i odlični uslovi koje smo imali u Hotelu "Logos" u Ljubišu.  - predsednik kluba Svetislav Lj. Marković



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar