Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pet smrtnih slučajeva u čačanskoj bolnici: Broj primljenih pacijenata konačno opada

post-title


Čačak - Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja,hospitalizovano je 157 pacijenta. U respiratornom centru smešteno je 14 pacijenata, od kojih je pet na respiratorima.

U protekla 24 sata broj preminulih na kovid odeljenjima je pet, od tog broja samo kod jedne osobe je bio potvrđen kovid virus. U trećem talasu, do 2. januara, u Moravičkom okrugu broj umrlih je 134 osobe.

Prema rečima koordinator Radnog tima za praćenje širenja virusa korona u Čačku dr Mihaila Lukovića broj hospitalizovanih je u velikom padu.

„U privremenoj kovid bolnici Plava hala u Atenici smeštena su tri pacijenta, a verovatno ćemo je do kraja nedelje i konzervirati. Konačno smo došli u situaciju da će sistem moći da izdrži i iznenađenje. Gotovo potpuno smo sami uspeli ovaj nalet da savladamo. Broj obolelih u opštoj praksi je u blagom porastu poslednja tri, četiri dana što je normalno zbog praznika, a od srede ćemo videti dalji tok. Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 89 prvih pregleda”, rekao je Luković koji smatra da će se do kraja januara izaći iz epidemiskog talasa.”, kazao je Luković.

Direktor Opšte bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović kazao je da je pred praznike bilo više otpusta pacijenata i nada se da za sedam do deset dana neće biti eksplozija prijema zbog novogodišnjih praznika.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar