Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Za 30 vaspitača i pomoćno osoblje stalni radni odnos u PU "Sunce" u Gornjem Milanovcu

post-title


Vlada Republike Srbije odobrila je opštini Gornji Milanovac da zaposli na neodređeno vreme ukupno 30 vaspitača i pomoćnog osoblja u Predškolsku ustanovu “Sunce”. Prijemom postojećeg kadra u stalni radni odnos, ali i zapošljavanjem novih ljudi, značajno će se doprineti boljim uslovima rada, ali i većem zadovoljstvu zaposlenih, čime će i kvalitet usluge biti podignut na mnogo viši nivo.
Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac izrazio je zahvalnost resornom Ministarstvu i ministarki Mariji Obradović, na potezu koji doprinosi boljem radu i zadovoljstvu zaposlenih u PU”Sunce”.

-Ovo je dokaz da država brine o svakom segmentu našeg društva bez obzira na tešku situaciju izazvanu pandemijom KOVID 19. Kao što sam više puta rekao, naš cilj je da svako dete bude upisano u vrtić a da bi to ostvarili, pored nedostajućih kapaciteta, potrebno je zaposliti i dovoljno kadra. Ovim odobrenjem Vlade Republike Srbije stvorila se mogućnost da se reši status vaspitača koji rade u ustanovi i duže od 12 godina a do danas nemaju rešeno statusno pitanje. Takođe, na ovaj način stiču se i mogućnosti za nova zapošljavanja- istakao je Kovačević.

Zahvaljujući odluci Vlade u PU “Sunce” u Gornjem Milanovcu stalni radni odnos dobiće šestoro sa Visokom stručnom spremom, četrnaestoro sa višom, četvoro sa srednjom i šestoro sa nižom stručnom spremom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar