“Naravno da je klub u veoma mučnoj situaciji, ali ne treba zaboraviti kako je do nje došlo”, ističe legendarni trener.

Jedan od najvećih trenera Partizana u istoriji, Duško Vujošević, prokomentarisao je aktuelno stanje u kom se klub i tim nalaze. Ne cveta cveće crno-belima, imaju u sezoni više poraza nego pobeda, ali Vujošević u svemu ističe momenat iz kog je klub krenuo kada ga je preuzela aktuelna uprava.

Foto: Ana Paunković/Printskrin

I ima reči hvale za prvog čoveka kluba Ostoju Mijailovića.

Naravno da je klub u veoma mučnoj situaciji, ali ne treba zaboraviti kako je do nje došlo. Tim bi prošle sezone skoro sigurno kroz ABA ligu ili Evrokup obezbedio učešće u Evroligi. Ali taj pobedonosni pohod prekinula je pandemija koronavirusa. Zaustavila je svet, onemogućila normalno funkcionisanje sporta, pa i kluba“, kaže Vujošević.

Neki kritikuju Mijailovića i njegov rad, neki hvale…

Bez obzira na to ko šta misli, Partizan je iz najteže situacije u istoriji počeo da se uzdiže otkad ga je preuzeo Ostoja Mijailović. Počeo je da vraća dugove, da dovodi skupe trenere, koji su angažovali skupe igrače, te da se rezultatski konsoliduje“, rekao je Vujošević .

Vujošević je dalje objasnio stanovište o aktuelnom stanju i situaciji. Te svoj pogled ka prvom čoveku kluba koji je u poslednje vreme pomalo na tapetu zbog promene trenera.

Ne slažem se ja baš sa svim napravljenim potezima, naravno, i on ima deo odgovornosti, ali znam da košarkaški klub Partizan gleda kao svoju firmu i ulaže svoj privatan novac u njega. Bori se i za ekipu i za sponzore u vrlo teškim uslovima. Samo oni što rade u Partizanu ovih godina znaju šta je muka. Sada, kada da ne ide kako treba, vidim da je Mijailović ostavljen na vetrometini. Nigde nema onih savetnika koji su mu govorili koji igrači i trener treba da budu tu, koji “znaju” kako se osvajaju titule. Svi savetnici nikom ponikoše. Naravno da oni koji u klubu pretenduju da se bave strukom treba da daju predloge, ali i da snose odgovornost ukoliko se usvoje”, rekao je Vujošević za Kurir.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here