Knić – Kada je Srbija saznala za tužnu priču male Milice iz sela Bumbarevo brdo kod Knića, ova dvanaestogodišnja devojčica nije ni slutila da će upravo Božić dočekati u novom domu i to bez bojazni da će stari krov urušiti na spavanju.

Foto: RINA

„Imala sam samo jednu želju za Novu Godinu i evo ona se ostvarila. Čuda ipak postoje i dobri ljudi i zasita sam presrećena što ćemo konačno dobiti normalan krov nad glavom. Volim ja i onu moju staru, oronulu kuću, ali u njoj je duvalo sa svih strana i mogla je da se sruši. Lakpe mi je sada kad znam da sam sa ocem i majkom na sigurnom“, izjavila je za RINU mala Milica.

Foto: RINA

Porodica Vučković uselila se u stambeni prostor u Domu kulture u Bumbarevom brdum, ali i to je samo privremeno rešenje jer je u planu da im se kupi nova kuća.

 „Ovaj Božić da provedu u toploj kući a mi ćemo raditi dalje kako bismo trajno rešili njihovo stambeno pitanje. Porodicu Vučković smo smestili u privremni smeštaj u Domu kulture u stan koji je bio dugo godina prazan. Dogovorili smo se sa mesnom zajednicom da ovu zimu budu ovde a da do kraja leta im se obezbedi porodična kuća”, rekao je predsednik opštine Knić, Srećko Ilić.

Foto: RINA

Pošto je njihov porodični dom udaljen od puta četiri kilometra, predsednik opštine Knić Srećko Ilić, rekao je da im nije u cilju renoviranje te kuće već da im se kupi drugo domaćinstvo. U opticaju su dva doma, jedan košta 8.000 evra a drugi 15.000.

„Firma  sa kojom kao opština sarađujemo nekoliko godina zaposlila je Miličinu majku. Treba da verujemo u ljude jer postoji puno dobrih, koji žele da pomognu ovoj porodici i mi ćemo do kraja leta rešiti njihov problem”, kazao je Ilić.

Mala Milica posle toliko godina presrećna je što ove zime neće brinuti o prokišnjavanju i hladnoći, a Božićna trpeza je spremna.

Foto: RINA

Priča ove porodice pokazuje da su čuda zaista moguća, snovi se ostvaruju, ali i da mediji imaju izuzetno veliki uticaj jer zahvaljujući agenciji RINA I Glasu zapadne Srbije priča koja je obišla Srbiju Vučkoviće očekuju lepši dani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here