Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Miona Šutić, prva beba rođena u 2021. godini u Gornjem Milanovcu

post-title


Miona Šutić, prva je beba rođena u gornjomilanovačkom porodilištu u 2021. godini. Zdravu bebu, tešku 2.950 kg, Maja Šutić rodila je na Badnji dan.

Mamu i bebu obišao je danas Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i uručio poklone kojima lokalna samouprava tradicionalno daruje prvorođenu bebu u godini.

-Veoma sam srećan što je baš na Badnji dan rođena Miona i to je možda znak da ćemo u ovoj godini imati više beba nego predhodnih godina. Opština Gornji Milanovac i država su uradili, čini mi se dosta toga da motivišu majke da rađaju, kada je materijalni deo u pitanju.  Za prvo i drugo rođeno dete lokalna samouprava izdvaja  60.000 dinara jednokratne pomoći,  za treće i svako naredno dete  po 100.000 dinara.  Trećem mališanu u porodici obezbeđen je besplatan Vrtić a izdvajamo novac za učeničke i studentske stipendije, a sve to su određeni vidovi novčane pomoći -  rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima  završen je projekat za izgradnju nove zgrade u okviru PU „Sunce“, čime će biti omogućeno da sva deca budu upisana u Vrtić. Takođe, Vlada Republike Srbije odobrila je PU „Sunce“ prijem u stalni radni odnos ukupno 30 vaspitača i pomoćnog osoblja, čime će kvalitet usluge i brige dece biti podignut na još viši nivo.
U okviru druge faze radova na Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu kompletno će biti renovirana i zgrada Ginekologije, najavio je predsednik Opštine i istakao da bi za godinu dana trebalo da unutrašnjost svih zgrada bolnice bude uređena prema svetskim standardima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar