Humanitarna božićna akcija “Neka se svako dete raduje Božiću” ove godine jee realizovana  po deveti put u Čačku pod sloganom: BUDI ČOVEK NE SAMO U DOBA KORONE. 2.200 paketa  sa hranom I slatkisima podeljeni su .u prostorijama Kola srpskih sestara Nadežda Petrović u Čačku, u skaldu sa propisanim kovid merama .

Foto: TV Lav plus

Cilj akcije je da se za siromašnu decu obezbede božićni paketići sa hranom slatkišima i igračkama, a za porodice koje su u stanju socijalne potrebe, višečlane porodice i pojedinim penzionerima koji imaju male penzije obezbede paketi hrane i sredstava za higijenu. Namera nam je da na ovaj veliki hrišćanski praznik ne bude porodica koje sede za praznom trpezom. Devetu godinu se okupljamo sa ciljem da našim sugrađanima koji se nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji pomognemo i ulepšamo praznike kaze Bojana Jaksic predsednica dobrotvornog udruzenja Kolo srpskih sestara. Ovo je najveća akcija ovog tipa koja se održava u Moravičkom i Raškom okrugu.

Foto: TV Lav plus

Idejni tvorac i osoba koja je pokrenula ovu akciju je  Igor Jerinić u saradnji sa Kolom srpskih sestara -a realizaciji ove akcije pridružili su se i Udruženje “Vesela družina”  i Udruženje “Red zmaja žena Srbije – Svod” – Čačak.U ovogodišnjoj, kao i u proteklim akcijama, sredstva su  donitrali  poslovni subjekti, odnosno kompanije u hrani, sredstvima za higijenu, slatkišima, igračkama, novcu i uslugama kao i među građanima. Akciju su podrzali građani, ali i veliki broj čačanskih preduzetnika i kompanija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here