Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Birčević od Čačka, preko Hirošime do Beograda i povratka u Partizan?

post-title


Partizan je birao i na kraju izabrao. Posle nekoliko neuspelih pregovora sa internacionalcima čiji su klubovi ili zahtevali pozamašno obeštećenje, ili su samo odmahivalu rukom na ponude crno-belih, klub iz Humske je odlučio da se na poziciji krilnog centra pojača srpskim znanjem. Odluka je pala na Stefana Birčevića.

Želja je obostrana, a od realizacije je deli dozvola Hirošime Dragonflas s kojom srpski internacionalac ima ugovor. Ipak, japanski klub, s kojim je Birčević nedavno potpisao ugovor, ne bi trebalo da pravi problema oko raskida.

Naime, prema odluci tamošnjih vlasti, zbog pandemije korona virusa (najmanje) mesec dana zabranjen je ulazak u Japan i tako je praktično onemogućeno Birčeviću da se priključi (nesuđenim) saigračima. Zbog toga uprava Hirošime razmišlja da oslobodi ugovorne obaveze krilnog cenrta, što otvara mogućnost Partizanu da ga vrati u svoje redove.

Ukoliko se ovo ostvari, iskusni košarkaš će obući crno-beli dres treći put.

Prethodno, za Partizan je dobitovao u sezoni 2016/2017 u kojoj je imao prosek od 12,52 poena, 5,73 skoka i 1,1 asistencija na 60 utakmica u tri takmičenja (ABA liga, Superliga, Liga šampiona).

Birčević se drugi put vratio u Humsku u leto 2019. i bio deo ekipe koja je osvojila Superkup ABA lige i Kup Radivoja Koraća, ali i koja je pre prekida sezone zbog korana virusa izborila pol poziciju u plej-ofu regionalnog takmičenja, te ostvarila najbolji rezultat od svih pred početak završnih rundi u Evrokupu.

Na kraju najuspešnije sezone crno-belih u post-Vujoševićevoj eri, dve strane su se razišle. Posle nekoliko meseci bez adekvatnog angažmana Birčević je potpisao s Borcem, ali se odmah pojavila konkretna ponuda Hirošime. Prihvatio je, spakofvao kofere, čekao japansku vizu. Ipak, pomenuta situacija u Japanu nije mu dozvolila da ga ogreje košarkaško sunce u Zemlji izlazećeg sunca, što će iskoristirti Partizan.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar