Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA: Večeras drugi ovosezonski okršaj Borca i Partizana

post-title


Po drugi put u tekućoj sezoni košarkaši Borca i Partizana ogledaće svoje košarkaško umeće. Jedina razika u odnosu na prvi duel jeste činjenica da će se sada meč igrati u Čačku, na parketu dvorane kraj Morave.

Ljubitelji košarke u Srbiji, ali svakako i regionu, još uvek se sećaju utakmice koju su pomenutu timovi igrali na otvaranju jadranskog takmičenja. Tada je Borac frapirao sve, naročito navijače crno-belog tima, ali svakako i svoje, pobedom koju je zabeležio u Hali sportova ,,Ranko Žeravica”. Rezultat je tada glasio 78:87 (17:24; 19:25; 21:19; 21:19).

Bio je to duel koji je drastično podigao ugled ekipi Marka Marinovića u ABA ligi. Svi naredni protivnici su sa mnogo više poštovanja gledali na tabor iz grada na Moravi. Istini za volju, valja reći da je to donekle i otežalo posao Čačanima, jer su gotovo svi rivali sa velikom pažnjom i ozbiljnošću pripremali za nastup protiv Borca. Zbog toga je, između ostalog, čačanski tim nakon rečenog duela slavio svega jednom, protiv Splita, ako se ne računa meč protiv Koper Primorske, koji nije odigran, već je pobeda pripisana Borcu službenim rezultatom 20:0.

Što se tiče Partizana, on je donekle neočekivano loše započeo borbu u elitnom regionalnom takmičenju. Zbog toga je ceh platio bivši trener Vlado Šćepanović, koji je ostao bez posla u prvom timu crno-belih. Njega je na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba zamenio Sašo Filipovski, koji je uspeo da stabilizuje ekipu i veže nekoliko značajnih pobeda. Zbog toga se Partizan u poslednje vreme dobrano bolje kotira na tabeli ABA lige. U ovom momentu ima ukupno sedam pobeda, kao i šest poraza, tako da se trenutno nalazi na petom mestu.

Takođe, vredno pomena je i to da se Partizan takmičio u Evrokupu. Uspeo je tim iz Beograda da prođe prvi deo, tako da je izborio igranje u Top 16 fazi. Protivnici ekipi koju predvodi Sašo Filipovski biće Metropolitan iz Pariza, Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara i Akvila basket Trento iz Trenta.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar