Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juče počela imunizacija zdravstvenih radnika u Čačku (FOTO)

post-title


Juče je  na području  Moravičkog okruga  započeta imunizacija  zdravstvenih  radnika, zaposlenih u domovima za  stare i  korisnika  njihovih usluga. Za vakcinu se prijavilo  njih 204-oro. Nosioci imunizacije su  domovi  zdravlja u saradnji sa  Zavodom za  javno zdravlje u Čačku .

Foto: Infopress

    Za  vakcinaciju u  čačanskom  Domu zdravlja  prijavilo se  32 zdravstvenih  radnika , a u  Bolnici oko 100. Kažu  ni jednog  momenta  nisu bili u dilemi da li  da se vakcinišu i pozivaju  sve  građane da to učine u narednom periodu  jer je  , ističu,    to  jedini  način da se izborimo sa bolešću  koja nas je snašla.

Foto: Infopress

      Direktor ZZJZ  dr Aksentije Tošić očekuje da će do  ponedeljka  biti vakcinisani svi oni koji su se prijavili u prvom krugu. Odmah počinje prijavljivanje i za drugi krug kada će takođe  zainteresovani  biti vakcinisani Fajzerovom  vakcinom

       Doktor Tošić očekuje dolazak i drugih  vakcina osim  Fajzerove.  Inače,    imunizaciji je prethodio pregled  kod lekara opšte prakse. U nekim slučajevima  se radi i  laboratorija . Ne očekuju se  neželjena dejstva, a revakcinacija će se obaviti za  tri nedelje .



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar