Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Konačno preciziran datum otvaranja Gold Gondole na Zlatiboru: U četvrtak, 14. januara turistički projekat decenije prima prve putnike

post-title


Čajetina – Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnih kapitalnih investicija opštine Čajetina, zlatiborska ’’Gold gondola’’ prima prve putnike, što predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu, već i za celu Srbiju.

Zlatiborska gondola biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje u četvrtak 14. januara 2021. godine u 11 časova.

„Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije, koje su trajale kao gondola pet godina, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci, kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora. Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj jeste da u nekom periodu od pet godina zabeležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Republike Srbije i budžet opštine Čajetina ", izjavio je Milan Stamatović.

.Proteklih dana usvojen je i cenovnik usluga ’’Gold gondole’’, gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak budu prihvatljive svačijem džepu.

Tako će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe.

Posebno se vodilo računa o svim stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara. Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ’’Zlatiborskoj mobi’’ imaće pravo na besplatnu vožnju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar