Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Danas počelo prijavljivanje za vakcine protiv korona virusa

post-title


Danas je počelo prijavljivanje zdravstvenih radnika za vakcinaciju  protiv virusa korona u drugom krugu. Građani,  će takođe putem upitnika na portalu www.euprava.gov.rs moći da  iskažu interesovanje za vakcinisanje. Prema rečima nadležnih za sada je zainteresovanost zdravstvenih radnika za imunizaciju osrednja, ali se očekuje da će taj broj biti sve veći.

Prvi kontigent Fajzerove vakcine u količini od 200 doza aplikovan je , a planirane su i dodatne doze u narednom periodu.Kada je reč o vakcinama protiv korona virusa, građani Čačka sa kojima smo razgovarali podeljenog su mišljenja. Pojedini će primiti , dok ostali nisu baš saglasni.

Prema rečima dr Aleksandra  Pajović, zainteresovanost zdravstvenih radnika u Domu zdravlja  za vakcinaciju je osrednja. Do sada je vakcinisano  više od 30 zaposlenih.

Vakcine drugih proizvođača stići će u narednom periodu, a za sada je u primeni Fajzerova, rekao je dr Aksentije Tošić.

Prioritet u prvom  krugu imunizacije imali su zdravstveni radnici , zaposleni u domovima za stare i korisnici njihovih usluga. Od četvrtka počeće sa radom I kontakt centar putem kojeg će građani moći   da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar