Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Novi trener fudbalera Borca je Tomas Vasov

post-title


Fudbaleri Borca 1926 danas su otpočeli pripreme za prolećni deo šampionata Prve lige Srbije. Tom prilikom predstavljen je novi šef stručnog štaba Tomas Vasov, koji će na klubi crveno-belih naslediti Vladimira Stanisavljevića.

Reč je o nekadašnjem igraču Borca i belgijskog Genta, koji se poslednjih nekoliko godina posvetio trenerskom pozivu.

Foto: Duško Radišić Lejča/Presslider

– Jedna stvar svima mora da bude na pameti. U Borcu niko ne može da napravi egzistenciju. Pogledi treba da budu uprti ka većim klubovima i inostranstvu. Ova sredina je svojom veličinom i tradicijom idelana za afirmaciju, a nju su stvarale prethodne generacije i mi moramo da nastavimo tamo gde su one stale – poručio je Vasov okupljenim igračima.

On je naveo da neće biti promena u stručnom štabu. Pomagaće mu Siniša Kotorčević, Željko Kovačević i trener golmana Zoran Savić.

Sportski direktor Borca 1926 Vladimir Stanisavljević podsetio je da je Tomas Vasov kao trener vodio sve selekcije kluba.

– On će, uz našu podršku, svojim znanjem, iskustvom i ljudskim kvalitetima podići nivo rada. Da on nije bio u planu ja bih sigurno, posle pet godina, napustio ovu sredinu. To govori o poverenju koje imam u ovog čoveka – rekao je Vladimir Stanisavljević prilikom predstavljanja novog šefa struke.

Stanisavljević je naglasio da će se ubuduće potpuno posvetiti poslu sportskog direktora, a kao ključne stvari naveo je finansijsku stabilizaciju i organizaciono ojačavanje kluba.

Navedeno je da za sada neće biti promena u igračkom kadru, ali nije isključeno da će biti odlazaka i dolazaka.

Borac 1926 pripreme će odraditi u Čačku, na terenu sa veštačkom podlogom. Planirano je i nekoliko kontrolnih utakmica, a prva će biti na programu 20. januara sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Drugi deo prvenstva počinje 20. februara. Borac 1926 nakon 17 odigranih kola zauzima vrlo dobro peto mesto.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar