Srpskog lekarskog društvo pozivalo je građane Srbije da prihvate vakcinaciju bilo kojom od vakcina koju odobri Agencija za lekove Republike Srbije. Oni su poručili da je svaki strah od vakcinacije iracionalan kao i da je vakcinacija najbrži način da se suzbije epidemija.

Pismeni poziv lekarskog društva prenosimo u celosti:

Poštovani građani Republike Srbije,

Pandemija korona virusom odnela je do sada blizu dva miliona života, a na žalost, biće još žrtava, i načinila nemerljivu štetu u svim sferama života, od koje će se svet oporavljati godinama, možda i decenijama. Naša zemlja je već izgubila blizu 3.500 ljudi. Posledica po fizičko i mentalno zdravlje kod onih koji su bolest preživeli će nesumnjivo biti, samo njihova priroda i obim još uvek nisu poznati. Do sada smo dobrim delom bili bespomoćni. Mere suzbijanja epidemije bilo je teško sprovesti i sa velikim posledicama po sve delatnosti, način života i po privredu. Sada imamo sredstva koja daju realnu mogućnost da se epidemija uguši i njene štetne posledice umanje.

Nažalost, kao i svim sličnim vremenima tokom istorije, vaskrsnuli su nadrilekari, kojima su se pridružili i neki koji su završili medicinske fakultete, koji lakše nego ranije, putem savremenih medija šire iracionalni strah od navodnih katastrofičnih posledica vakcinacije i pozivaju građane da je odbiju, čime pridonose produžavanju agonije sa epidemijom, koja već ionako predugo traje, i od koje su iscrpljeni svi, a naročito zdravstveni radnici.

Potpuno uvereni da se epidemija može najbrže suzbiti vakcinacijom, pozivamo građane da prihvate vakcinaciju bilo kojom od vakcina koju odobri Agencija za lekove Republike Srbije.

Predsedništvo, Izvršni odbor i
Predsednik Srpskog lekarskog društva

1 KOMENTAR

  1. Niti cu dozvoliti da vrse probu vakcine na meni, niti preporucujem LJUDIMA nase lepe Srbije da prime vakcinu.. Moja poruka je svim Srbima” ne dozvoliti ljudi da neispitanom vakcinom vas vakcinisu, sve je laz I prevara, zele da Nas uniste, a Ono sto ostane zivih Bice cipova I I poslusni kunici”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here