Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bez plivanja za časni Bogojavljenski krst ove godine u Čačku

post-title


Uz saglasnost starešine Crkve Svetog Vaznesenja i organizatora plivanja za Časni Bogojavljenski krst doneta je odluka da zbog aktuelne epidemiološke situacije ova manifestacija ne bude održana. Poznato je da su i dalje aktuelne mere Kriznog štaba o broju lica koja se smeju okupiti na otvorenom prostoru, pa shodno poštovanju istih jednostavno nije bilo uslova za bezbedno održavanje ove tradicionalne manifestacije.

''Veoma teška odluka, ali u ovim specifičnim epidemiološkim uslovima drugačije se nije moglo. Poznato je da je naš grad ovu lepu tradicionalnu manifestaciju podigao na jedan zaista visok nivo i da je plivanje za Časni krst u Čačku najmasovnije i najposećenije u Srbiji. Jednostavno nismo u mogućnosti da napravimo selekciju učesnika, a još veći problem bi svakako bilo i poštovanje epidemioloških mera kada su u pitanju gledaoci. Ne postoji način da se nekome zabrani dolazak na gradsku plažu i jedinstven je stav da ove godine bude ovako. Imali smo i neke alternativne predloge, ali bi sve to pored epidemiološkog rizika na neki način i umanjilo značaj ove manifestacije'' – rekao je direktor SC ''Mladost'' Miloš Stevanić.

Na Bogojavljenje, 19.januara, sveštenstvo čačanske crkve uz rukovodstvo grada Čačka će simbolično obeležiti ovaj veliki praznik uz osveštavanje vode Zapadne Morave.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar