Redakciji portala Infopress obratili su se zaposleni u Crvenom krstu Čačak (identitet poznat toj redakciji) kako bi ukazali na najnovija dešavanja u ovoj organizaciji.

Kako naš izvor navodi, oni su se obratili Ljubomiru Miladinoviću, Generalnom sekretaru Crvenog krsta Srbije, kako bi se prevazišli problemi, koji su već duže vreme prisutni u Crvenom krstu Čačak. U pismenom obraćanju, zaposleni su izrazili zabrinutost povodom “skandala” koji su potresali Crveni krst Čačak, a tiče se objava na društvenim mrežama i video snimcima zaposlenog Igora Logvinova. Zaposleni navode da ih je Biljana Davidović, sekretar Crvenog krsta Čačak obavestila da se Crveni krst Srbije uključio u rešavanje navedenog problema, ali da zaposleni nisu obavešteni šta je preduzeto po navedenom pitanju, kako bi se sprečilo dalje urušavanje ugleda ove organizacije.

Naš izvor takođe navodi i da su u dopisu  Generalnom sekretaru Crvenog krsta Srbije izrazili zabrinutost zbog planiranog tzv. “rotiranja” u pozicijama između Igora Logvinova i sekretarke Crvenog Krsta Čačak Biljane Davidović i tražili da im se pojasni termin “rotiranja radnih mesta”. Na sastanku zaposlenih, koji je održan 29.12.2020. u prostorijama sekretarijata Crvenog krsta Čačak, Igor Logvinov je obavestio prisutne “da je zamoljen od strane sekretara Biljane Davidović da on preuzme funkciju sekretara, jer se ona više ne oseća sposobnom”.

Naš izvor navodi da se Biljana Davidović složila sa navedenim, iako je predhodnog dana pričala „da Igor ponovo sprema napad na Crveni Krst Čačak i da je ucenjuje i da zato mora da pristane na ROTIRANJE”. Igor Logvinov je zaključio sastanak sa rečima „da on neće dati da Biljani fali dlaka sa glave, jer ga je ona zaposlila i da će on sve rešiti”.

Koliko je teška situacija u organizaciji, govori i to, kako naša redakcija saznaje, da su se zaposleni u Crvenom krstu Čačak obratili za pomoć 30.12.2020. i Skupštini grada Čačak (predsedniku Skupštine) i da su tražili sastanak, kako bi izneli sve nepravilnosti u radu Crvenog krsta Čačak (prekidi dovoda struje, “rotiranje” radnih mesta, pretnje, ucene, omalovažavanje zaposlenih, neodržavanje sednica Upravnog odbora).

4 KOMENTARA

  1. Sve drzavne i lokalne ustanive su legla korupcije,nerada i bahatosti odredjenog politickog kadra koji ni osnovnu skolu nisu na posten nacin zavrsili koji su isto takvim politickim roditeljima zaposleni a pojma nemaju o poslu koji obavljaju.Podjite od vrtica,skola,opstine,policije, sportskih centara sve partijske neznalice.Ni jedan privatnik ih ne bi zaposlio jer njihov radni efekat se meri promilima .A na zalost takvi pametuju po skupstinama i javnim ustanovama.Zato smo tu gde smo,jer Oni koji znaju da rade nece sa paraxitima da igraju u istom kolu.Zato smo na dnu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here