Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak u svetu glume: Uskoro se otvara škola glume čačanskog glumca Vladimira Jocovića (FOTO)

post-title


Nema kraja delatnostima života u kojima Čačani imaju glavnu ulogu! Da, bukvalno glavnu ulogu. Vladimir Jocović, glumac poreklom iz Čačka, godinama gradi likove i prenosi ih na filmsko platno, televiziju i nacionalne i lokalne teatre.

Fakultet dramskih umetnosti završava 2013. godine u klasi profesora Dejana Cicmilovića i već kao student druge godine se priključuje Narodnom pozorištu u Prištini kao glumac - saradnik da bi 2015. godine postao član UDUS-a i otišao u “slobodnjake”. Neke od najznačajnijih uloga su mu u filmovima “Srbija u velikom ratu" i “Panta Draškić-cena časti, gde je tumačio lik Aleksandra I Karađorđevića ,TV serije “Švindleri", “Ubice mog oca”, “Kamiondzije d.o.o. “Pevačica”, predstave “Čudo u Šarganu” San letnje noći”, "Ivkova slava u Prizrenu i mnoge druge. U njegovoj biografiji je i nekoliko predstava koje je režirao poput: "Snežna kraljica" (DK Čačak), "Čekajući Marčela" (Teatar Estet), "Mačor u čizmama" (DK Čačak).

Ovom Čačaninu je ukazom vojvode Kolubarskog Miše Vesića dodeljen čin Srpskog četničkog kapetana za izuzetne zasluge u promovisanju Srpskog vojnika i seljaka imajući u vidu njegove uloge kao i to da slobodno vreme najčešće provodi na svom imanju uzgajajući voće i povrće.

Od 2014. godine počinje da se bavi pedagoškim radom kao asistent glumice Drage Ćirić, a kasnije i kao dramski pedagog i reditelj u Glumačkoj radionici čačanskog Doma kulture koji napušta krajem decembra 2020.
Postoje informacije da se priprema da osnuje novu školu glume u Čačku,u kojoj će pored njega predavanja držati i gostujući profesori iz predmeta tehnika glasa i scenski pokret…

Kao sugrađani, moramo iskazati veliko poštovanje našim uspešnim Čačanima i podržavati ideje i projekte koje nesebično dele sa nama stvarajući pozitivnu i vedru atmosferu u gradu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar