Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dr Luković: Virus gubi agresivnost, dobijena uputstva od Republičkog štaba i „Batuta”

post-title


Prema najnovijim podacima, je brojke novoinficiranih Kovidom 19 pokazuju da virus gubi agresivnost što potvruđuje Zavod za javno zdravlje, te da je sa 28%, broj obolelih pao 12,3% rekao je dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima.

„Kada je u pitanju opšta praksa juče su registrovana 22 prva pregleda što broj koji ukazuje na veće smanjenje. U bolnici je trenutno smešteno 113 kovid pacijenata, pregledano je 69 bolesnika, primljeno je pet, a otpušteno tri, jedno lice je preminulo, jedan je poslat za Beograd, dok na respiratorima nema nikoga”, kazao je dr Luković.

Foto: RINA

On je istakao da su dobijena uputstva i način od Republičkog štaba i od „Batuta" kako se pripremiti za imunizaciju.

„Evidentno je da je to ogroman posao, moraćemo da budemo spremni da vakcinišemo od 40 do 50 hiljada ljudi. U tom kontekstu, organizovaćemo pet punktova, ti punktovi će biti u gradu, svaki će imati jednog lekara i dve medicinske sestre. Pored toga imaće i logistiku (kompujter, sanitet)”, pojasnio je Luković.

Luković je dodao da će pozivanje biti, takođe, veliki posao, treba pozvati ljude da dođu u zakazanom terminu, jer ako se vakcine ne daju na vreme, mogu se baciti, a one koštaju 20 evra po komadu.

„U samu organizaciju biće uključeni Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Lokalna samouprava, preciznije o punkotovima koji će biti javno obeleženi, pristupačni više kad budu definisane konačnne odluke”, zaključio je Luković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar