Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovako je počelo drugo polugodište u čačanskim školama (FOTO)

post-title


Danas je počelo drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola. Škole u Čačku vratile su se na kombinovani model nastave, uveden u septembru prošle godine zbog epidemiološke situacije. Časovi su skraćeni na 30 minuta, a veći deo učenika i nastavnog kadra zdrav je i obradovan ponovnim susretom.

Povratku u školske klupe đaci se raduju zbog druženja, ali i zbog sticanja novih saznanja. Njihov utisak je da mnogo više nauče slušajući predavače, nego kada nastavu prate na daljinu.

Foto: Infopress

U OŠ ,,Sveti sava” u Atenici nastava je organizovana tako da đaci nižih razreda neposredno prate predavanja, dok učenici od 5. do 8.razreda prate nastavu naizmenično, neposredno i onlajn. Većina đaka i nastavnog kadra zdrava je, pa su se danas susreli nakon duže pauze.

,,U ovom trenutku imamo samo jednu nastavnicu koja je u izolaciji. Broj učenika koji nisu u školi je veoma mali. Tako da možemo reći da se stanje prilično normalizovalo,” primećuje direktor osnovne škole ,,Sveti Sava”, Miroslav Mandić.

Miroslav Mandić, direktor OŠ “Sveti Sava” - Foto: Infopress

U Gimnaziji nastava je organizovana u 4 smene za polovinu učenika. Oni koji predavanja slušaju onlajn u školu će doći sledeće sedmice, a očekuje se da im se pridruže i opravdano odsutni.

,,U Ovom trenutku meni je prijavljen jedan Kovid pozitivan učenik. Njih 5 su u izolaciji zato što im je neko u porodici Kovid pozitivan i 2 zaposlena su u izolaciji, tako da je to za sada dobro stanje. To je od 1.111 učenika i 105 zaposlenih u Gimnaziji u Čačku,” istakao je direktor Gimnazije u Čačku, Ivan Ružičić.

Ivan Ružičić, direktor Gimnazije - Foto: Infopress

U ovoj školskoj godini učenici i nastavnici susreli su se sa brojnim promenama načina rada i usvajanja znanja. Njihova želja je da godinu završe uspešno, bez većih posledica po zdravlje i znanje.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar