Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešan vikend za atletičare ČAAK-a

post-title


U Atletskoj dvorani  u  Beogradu u subotu 16. januara je održano otvoreno Prvenstvo Beograda za seniore/ke, koje je ove godine zbog nastupa nešto većeg broja takmičara iz inostranstva bilo neuporedivo jače od mnogih predhodnih prvenstava. Nastavak serije uspeha i dobrih reuzultata i ovog vikenda imali su mladi atletičari ČAAK - a, najbrža srpska juniorka Ivana Ilić u trci na 60 metara i Ognjen Nikolić u trci na 1500 metara. Takmičari iz inostranstva su bodovani van konkurencije.  Kako je već ranije najavljivano trka na 60 metara za seniorke bila je istinski spektakl. Iako je aktuelna rekorderka Srbije u ovoj disciplini Ivana Španović bila upisana u startnu listu nije se pojavila na startu, ali su startovale rekorderka Irana Farzaneh Fasihi, koja je nedavno dobila srpsko državljanstvo i takmiči se za beogradski BAK i Švajcarkinja  Salome Kora kao i sve srpske sprinterke. U ovoj trci je startovalo čak 39 takmičarki.U drugoj kvalifikacionoj grupi Ivana Ilić je  pobedom i rezultatom 7,76 izborila je učešće u finalnoj trci.  Finalna trka donela je novi dobar nastup Ivane Ilić. Iako dosta mlađa od konkurentkinja zauzela je odlično 4. mesto u konkurenciji ( 5 ukupno) sa rezultatom 7,71 što je svega 0,03 sekunde slabije od njenog ličnog rekorda.

U trci na 1500 metara Ognjen Nikolić je u uzbudljivoj završnici zauzeo odlično 2. mesto u konkurenciji ( 3. ukupno) iza dosta starijih i iskusnijih takmičara.

Istog dana u Kraljevu je održan tradicionalni "Ibarski kros" u organizaciji AK "Kraljevo" iz Kraljeva. Zbog zdravstvene situacije ove godine kros je održan samo u seniorskoj konkurenciji. Atletičarke ČAAK - a Sanja Đoković i Marijana Jakovljević zauzele su 1. odnosno 2. mesto u trci na 3000 metara, dok su njihovi klupski drugovi Ognjen Čorbić i Ivan Urošević zauzeli 2. odnosno 4. mesto iu trci na 5000 metara.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar