Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dragačevci nikad bezbedniji od poplava: Regulisani vodotokovi drugog reda, bujični potoci konačno stavljeni pod kontrolu (FOTO)

post-title


Lučani – Regulacija vodotokova drugog reda na teritoriji opštine Lučani koja je trajala od aprila meseca prošle godine kompletno je završena.

Čitava investicija je realizovana uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja, a vrednost investicije je bila 120 miliona dinara. Izvođač radova je bila Vodoprivreda Požarevac, a radovi su izvedeni kvalitetno i u zadatim rokovima.

Foto: RINA

„U toku ove investicije je izvršena regulacija Lučanskog potoka do uliva u pumpnu stanicu, zatim je završena regulacija potoka Suvodo i Dragačica u Guči, potoka Dobrica u Kotraži i izgradnja propusta na potoku Dupljaj sa čišćenjem ", rekao je za RINU, Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Dolović ističe da se pored ovih završenih investicija trenutno radi na izradi projektno - tehničke dokumentacije za regulaciju Puhovske reke, Tijanske reke, Zivičke reke i potoka Dupljaj u Guči u čitavom profilu.

Foto: RINA

" Predračunska vrednost radova ovih regulacija vodotokova je preko 200 miliona dinara. Pored opštinskih vodotokova drugog reda, lokalna samouprava radi projektno - tehničku dokumentaciju za izgradnju bedema u Guči na desnoj obali reke Bjelice koja bi u velikom meri smanjila poplave koje su pogodile samu Guču u 2019-oj i 2020-oj godini gde je poplavljeno preko 140 stambenih objekta", rekao je Dolović.

Foto: RINA

Po završetku izrade projektno tehničke dokumentacije sa Kancelarijom za javna ulaganja i Srbijavidama u što kraćem roku biće dogovoren način i dinamika zajedničkog ulaganja u preostale vodotokove kako bi u narednom periodu bila isključena mogućnost pojave katastrofalnih poplava iz predhodne dve godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar