Čačak – Vakcinacija građana Čačka počela je u Plavoj hali u Atenici. Među prvima su kinesku vakcinu primili policajci, najstariji sugrađani i novinari.

” Odziv je dobar, 215 vakcina je stiglo i predviđene su za primenu u današnjem dan. Do sada nije bilo lica koja su odbijala da prime vakcinu, zbog zdravstvenih kontridikacija, vakcina je vrlo bezbedna za primenu i radi se o atenuisanoj živoj vakcini “, rekao je za RINU,  dr Petar Janković.

Foto: RINA

Za one koji su primili kinesku vakcinu, neophodna je revakcinacija za dve do četiri nedelje kada će građani doboti uverenje o imunizaciji. Milena Pavlović, sedamdesetosmogodišnjakinja iz Čačka jutros je vakcinisana među prvima  u Plavoj hali.

Foto: RINA

„Primila sam kinesku vakcinu. Nisam očekivala da ću je tako brzo primiti, jer sam se prijavila na eUpravu pre samo dva dana. Unuk me je prijavio.  Verujem da  je vakcina jedini način da se izborimo sa virusom i pozivam sve građane da se što pre prijave i da konačno ovome stanemo na put”, kaže Milena.

Foto: RINA

Za sada, najveći odziv je kod starije populacije . Bol na mestu uboda, umor, glavobolja mogu se desiti, ali vakcina je vrlo bezbedna, poručio je dr Janković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here