Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Ljubav prema umetnosti jača od svega

post-title


U ateljeu u gradu na Moravi, mladi umetnici vredno pripremaju izložbe. Oni nisu dozvolili da korona virus, bitno  utiče na  realizaciju njihovih  planova. Olgica Terzić, kroz umetnost otkriva svet, pripremajući se za samostalnu izložbu, dok će  Vuk Đurić publiku  obradovati  postavkom,,  Ko se boji Vuka još”.

Foto: TV Lav plus

Na samostalnoj izložbi Vuka Đurića, biće prikazano 20 crteža koji su nastali u poslednje dve godine kroz kontinuiran rad mladog umetnika. Radovi su kompletno tehnički opremljeni, nedostaje još samo tekstualni deo u vidu recenzije. Na crtežima jasno se uočava linija , forma, naglašena je i senka kako bi posmatrač jasno shvatio poruku umetničkog dela.

Vuk Đurić, zajedno sa Olgicom Terzić  u  galeriji Risim 2018.godine   predstavio je   svoje stvaralaštvo. Ova izložba,  ostavila  je utisak na umetničku scenu , ne samo u našem gradu, već i van granica naše zemlje. Njihov zajednički rad protkan je idejom  da se postave  brojna filozofska pitanja .

Foto: TV Lav plus

U umetničkom radu kroz skice, slike, murale  Olgica i Vuk  teže da podstaknu društvo na razmišljanje.  Kada je reč o razvoju grada na Moravi saglasni su da bi postojanje  kulturnog centra  , gde bi se okupljali talentovani mladi ljudi uticalo na razvoj kvalitetnije umetničke scene.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar