Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA: Sutra drugi duel Borca i Budućnosti

post-title


U subotu veče, od 19 časova, ekipe Borca i Budućnosti odigraće drugi ovosezonski meč u ABA ligi.

Što se tiče dosadašnjeg dela prvog po snazi ABA takmičenja ekipa Petra Mijovića je bila daleko uspešnija od Čačana. Tim iz Podgorice je zabeležio 10 pobeda, uz svega tri poraza. U poslednjoj, 15. rundi, u derbiju kola, Budućnost je savladala Partizan NIS, i to po drugi put. Rezultat na koncu susreta je glasio 80:72. Doduše, zatim je juče u odloženom meču 5. kola poražena od Cedevita Olimpije u Ljubljani rezultatom 95:84.

Foto: ABA/Budućnost Voli

Takođe, vredan pomena je podatak da se ove sezone Budućnost takmiči i na evropskoj sceni. Tačnije, u Evrokupu. Ne samo da učestvuje u rečenom takmičenju, već je ostvarila i veliki uspeh, jer se plasirala u TOP 16 fazu Evrokupa. U prvom meču rečenog takmičenja savladala je na domaćem parketu Burž, i to sa prilično ubedljivih 108:80. Zatim je nedavno tesno poražena od Cedevita Olimpije sa 74:71.

S druge strane, Borac je do sada četiri puta bio uspešan u ABA ligi, dva puta protiv Partizana, jednom Splita, a meč sa Koper Primorskom je zabeležen službenim rezultatom 20:0. U poslednjem kolu ekipa Marka Marinovića bila je bolja od Partizana (75:71). Ta pobeda puno znači Čačanima, naročito zbog samopouzdanja, jer je Borac nakon trijumfa u prvom kolu nad istim timom vezao nekoliko poraza, većinu u vrlo tesnim i neizvesnim utakmicama.

Jedan od duela u kojima je Borac izgubio u egal završnici bio je upravo protiv Budućnosti. Čačani i Podgoričani su se sastali u elitnom jadranskom takmičenju u okviru 3. kola. Tada je Borac pružio silan otpor favorizovanom protivniku i bio je vrlo blizu da napravi senaciju. Ipak, na jedvite jade, domaćin je slavio sa 86:83.

Budućnost dolazi u grad na Moravi prilično umorna, nakon dve odigrane utakmice protiv Cedevita Olimpije u kratkom vremenskom razmaku. To će možda biti prilika za izabranike Marka Marinovića da pokušaju da iznenade rivala i revanširaju se za poraz u Crnoj Gori. A da li će u tome uspeti, ostaje da se vidi u subotu u večernjim satima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar