Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juče započela imunizacija građana Čačka i na drugom punktu u Domu kulture

post-title


Juče je počela imunizacija na drugom punktu predviđenom za masovno vakcinisanje, u Domu kulture u Čačku. Osim Plave hale u Atenici i Doma kulture u Čačku, građani će već sledeće sedmice moći da prime vakcinu i u prostorijama mesnih zajednica ,,Alvadžinica” i ,,Ljubić”, Dom u Konjevićima i Dom kulture u Mrčajevcima. Prema rečima nadležnih odziv građana za sada je stopostotan.

Čačani kažu da se nakon imunizacije osećaju dobro. Većina nije imala dilemu, niti ikakve predrasude o vakcinaciji.

Foto: Infopress

Zainteresovani se mogu prijaviti preko portala e uprave, nakon čega će biti kontaktirani i obavešteni o vremenu i mestu vakcinacije. Po dolasku na određeni punkt potrebno je pripremiti ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu, a nakon toga će uslediti pregled kod lekara.

,,To je kratak pregled kojim će lekar steći uvid u zdravstveno stanje pacijenta i ukoliko je to potrebno odložiti vakcinaciju, ili poslati pacijenta na određene analize. Ukoliko je pacijent potpuno spreman za imunizaciju, primiće vakcinu i dobiti informacije o terminu revakcinacije,” kaže direktor Doma zdravlja u Čačku, dr Aleksandar Pajović.

Moguće kontraindikacije su alergija na neki sastojak vakcine, ili burna reakcija organizma tokom čekanja na revakcinaciju, kao i akutna stanja ma koje bolesti. Nus pojave mogu nastati i usled nekog hroničnog oboljenja.

Do sada je stiglo oko 3000 doza vakcine. Prekjuče je vakcinisano oko 250, juče 600, a danas preko 4 stotine pacijenata. Zakazivanja su  na 5 minuta, a redovi nastaju zbog dolaska građana koji još uvek nisu pozvani na vakcinaciju. Lekari apeluju da svaki pacijent sačeka poziv, kako se ne bi stvarale prekomerne gužve.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar