Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovano Omladinsko pozorište Morava teatar

post-title


U Čačku je osnovano Omladinsko pozorište Morava teatar koje će voditi, diplomirani glumac i osnivač pozorišta , Vladimir Jocović. Audicija za prijem novih članova je 30 .januar, a stalna scena teatra biće  u okviru prostora,  KUD Dule Milosavljević Žele. 

Ideja  o nastanku škole  glume u okviru Morava teatra jeste da se deca dobro zabave, da se druže i da kroz glumu zavole pozorište i umetnost. Ono što im predstoji u narednom periodu , jeste  da prostor tehnički opreme , a nakon audcije koja će biti priređena 30.januara u12 časova, za mlade u uzrastu od 12 do 17 godina , je  da počnu da  pripremaju novu  predstavu.

Kulturno umetničko društvo Dule Milosavljević Žele , postoji od 1934.godine , a osnovano je kao orkestar čačanskih železničara i škola glume.  U narednom periodu osim glume, planiran je upis članova i u okviru škole frule, narodnog orkestra, omladinskog orkestra  i folkora.

Kulturno umetničko društvo Dule Milosavljević Žele, kroz saradnju sa novoosnovanom  školom glume,   vraća se na mesto gde je bilo pre 90 godina.   



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar