Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prošlo je dve godine: Sinoć u Čačku bakljada i pesma za Miloša Mileusnića

post-title


– U srcu nam je preduboka rana, o tebi pričamo baš svakog dana – pisalo je na ogromnom transparentu, piše Telegraf.

Drugari Miloša Mileusnića (24), studenta iz Čačka koji je ubijen u rano jutro 27. januara u Ulici Dimitrija Tucovića, i ove godine su na poseban način obeležeili godišnjicu njegovog stradanja.

Oni su se, kako je već za Telegraf.rs najavio njegov najbolji drug i cimer, Filip Bjelić, sastali kod jednog od Miloševih murala u Čačku, a palili su i baklje, pevali grobarske pesme, i skandirali njegovo ime.

– Otišao si Miloše ostala je tuga, uvek će te voleti grobari sa juga – čulo se u čačanskoj ulici, a na ogromnom transparentu pisalo je:

– U srcu nam je preduboka rana, o tebi pričamo baš svakog dana.

Na svom Fejsbuk profilu, Filip je postavio video sa Milošem i napisao:

– 2 godine tuge i bola….Za sve što dolazi, nedostaješ! Živiš, Mišo. 

On je na godišnjicu ubistva za Telegraf.rs rekao da je nekako naučio da živi sa tim da ga nema, ali da to ne menja činjenicu da svakodnevno o njemu razmišlja.

–  I jako mi teško pada što je sve to tako, i imam utisak kao da će svakog momenta na vratima da se pojavi i da mi kaže nešto. Ali, ne vredi, surova je realnost – rekao je Filip Bjelić za Telegraf.rs.

Sve je, kako navodi, a što nam je i ranije govorio, bilo lakše sa Milošem.

– Najviše mi fali taj njegov smisao za humor, njegova harizma. Kakav god da je bio problem u životu, lakše je bilo sa tom njegovom energijom da se prebrodi. Četiri godine zajedničkog života. Nije postajao dan da se nismo čuli. Da mu se poverim, da mu se izjadam, da me nasmeje. On je znao sve o meni, i ja sve o njemu. I svi ovi praznici koji su bili, teški su mi, zato što smo ih uvek zajedno provodili – kaže Bjelić za Telegraf.rs.

Juče se na dan ubistva studenta iz Čačka našlo 20-ak njegovih drugara, i obeležilo dan koji svi žele da zaborave.

Za gašenje ovog mladog života optužen je Neđeljko Đurović (31) iz Požarevca, kojem se sudi od početka prošle godine.

Ðurović je u februaru prošle godine, na početku suđenja, negirao da je 27. januara 2019. godine rano ujutru nasmrt izbo nožem Mileusnića, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije. Đurović je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se tereti za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Početkom jula prošle godine na suđenju, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Miloševe krvi. Na ročištima, Đurivić je u svojoj odbrani više puta govorio da je nateran da dotakne nož na mestu gde je pronađen, dok su policajci svedoci sve to odbacili kao netačno uz izričite tvrdnje da nijednog momenta nije bo u dodiru sa sečivom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar