Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana osma redovna sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

post-title


Sve tačke Dnevnog reda usvojene su danas na osmoj redovnoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac. Među najvažnijim bilo je usvajanje predloga ekonomskog usaglašavanja cene boravka dece u PU „Sunce“.

-Cena ne sme biti povećana u odnosu na 2020. godinu uprkos tome što su svi parametri ukazivali da je neophodno uvećanje. Opština Gornji Milanovac i ove godine snosiće 82% cene za svu decu, tako da će trošak roditelja ostati na nivou prethodne – kaže Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Foto: Press služba

Kovačević se ovom prilikom osvrnuo i na aktuelnu imunizaciju i rekao da u Gornjem Milanovcu kompletna procedura protiče u najboljem mogućem redu. Do jutros je vakcinisano 1774 lica iz starosne kategorije 65+, kao i iz prioritetnih grupa poput zdravstvenih radnika.

-Organizacija je odlična, u to su mogli da se uvere svi koji su primili vakcinu, čitava procedura završava se brzo. Od sutra će biti organizovan punkt u Pranjanima , od 9 sati ujutru u OŠ „Ivo Andrić“ počeće imunizacija stanovništva starijeg od 75 godina, obzirom da se nisu prijavljivali preko e uprave. Naravno i svi prijavljeni sa ovog prodručja u kategoriji 65+ mogu sutra da se vakcinišu-istakao je Kovačević i dodao - vakcina ima dovoljno, dobijamo redovne dnevne količine, nije bilo nikakvog zastoja. Ja ću se svakako vakcinisati, kada dođe moj red i nije mi bitno koja će vakcina biti. Nama je prioritet da vakcinišemo najugroženije grupe.

Radovi na izgradnji pristupne saobraćanjice auto-putu Miloš Veliki od Gornjeg Milanovca do Takova počeće čim vremenski uslovi dozvole. Dobijeno je zeleno svetlo od Vlade Republike Srbije i opredeljena su sredstva, jedan je od zaključaka sa sastanka koji je Dejan Kovačević predsednik opštine imao sa Tomislavom Momirovićem, Ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije .

-Vlada Republike Srbije,a posebno Ministarstvo za građevinu prati razvojni program Srbija 2020-2025. Razgovarali smo o celokupnom paketu pomoći opštinama i gradovima u Srbiji. Gornji Milanovac ima značajan broj regionalnih puteva koji treba da se obnove a pre svega da se završi pravac od Srčanika preko Šilopaja do Ugrinovaca, kao i kompletan put od Takova do Pranjana – kaže Kovačević.

Među tačkama dnevnog reda našao se i predlog odluke o istupanju opštine Gornji Milanovac iz regionalne Agencije za prostorni i ekonomski razvoj raškog i moravičkog orkuga, kao i razmatranje izmene Cenovnika ustanove SRC“Breza“. Takođe, usvojen je i predlog Javnog konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac u 2021. godini.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar