Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Iz Čačka najavljeno unapređevinje saradnje visokoobrazovnih ustanova Univerziteta u Kragujevcu (FOTO)

post-title


Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, sa svojim saradnicima je upriličio sastanak sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenadom Filipovićem,  prorektorom prof. dr Draganom Đurčićem, dekanima čačanskih  fakulteta prof. dr Danijelom Milošević i prof. dr Tomom Miloševićem i predsednikom opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem, na kome se razgovaralo o unapređivanju saradnje ustanova visokog obrazovanja, privrede i lokalne samouprave sa ciljem da se što boljim i efikasnijim obrazovanjem  kadrova odgovori na zahteve različitih priovrednih delatnosti ne samo u Čačku već i u gradovima u okruženju.

Pored velikih infrastrukturnih projekata za potrebe srednjeg i visokog obrazovanja u  akademskoj četvrti Čačka  izgrađenih u prethodnih nekoliko godina, prioritet je, kako je na sastanku rečeno, čvrsta veza  obrazovnih ustanova i privrednika koja se prvenstveno ogleda u spremnosti srednjih škola i fakulteta da odgovore na zahteve privrede obrazovanjem što kvalitetnijih kadrova.

Izgradnjom objekta Muzičke škole, Učeničkog doma, proširivanjem smeštajnog kapaciteta Studentskog doma, inoviranjem obrazovnih profila u srednjim stručnim školama i na fakultetima, stvoreni su odlični uslovi za srednjoškolace i studenate, a naš prioritet će biti dualno obrazovanje usaglašeno sa znanjima i veštinama  koja su potrebna privredi.

Rektor kragujevačkog Univerziteta profesor Filipović zahvalio je gradu Čačku na podršci ustanovama visokog obrazovanja rekavši da je Fakultet tehničkih nauka u Čačku  prema broju studenata najbrojniji fakultet na Univerzitetu u Kragujevcu.   Rektor je najavio realizaciju inicijative Univerziteta da se formiraju Saveti poslodavaca u svim gradovima u kojima su fakulteti ovog Univerziteta. 

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović  izvestio je o potencijalima Vrnjačke Banje  i podršci te lokalne samouprave najmlađem fakultetu Univerzitetu u Kragujevcu. Đurović je potvrdio  da će opština Vrnjačka Banja pomoći da se realizuju zajedničke ideje  Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji. 

Dekan Fakulteta tehničkih nauka u Čačku prof. dr Danijela Milošević je potvrdila je spremnost čačanskog  Fakulteta  da učestvuje u realizaciji novih  studijskih programa u partnerstvu sa drugim fakultetima.  Dekan Milošević je govorila o novoakreditovanim studijskim programima osnovnih akademskih studija i pohvalila saradnju Fakulteta sa privrednicima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar