Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadet BK Borac Boško Veličić prvak Srbije u ciklo krosu

post-title


Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu, kadet BORCA Boško Veličić okitio se titulom Prvaka Srbije. Titulu prvaka osvojio je i MASTERS-C, Bojan Vasović. Na prvenstvu dodeljeni su trofeji pobednicima Kupa Srbije za 2020.godinu, u kome je BORAC pobedio kod seniora i u konkurenciji poletaraca.

Prvenstvo je održano u nedelju  07.02.2021.godine na Srebrnom jezeru. Biciklisti BORCA nastupili su samo sa takmičarimakoji su imali objektivne šanse za visok plasman i koji imaju afiniteta za tu disciplinu. U kategoriji kadeta, koja je bila najmasovnija kategorija, nastupio je Boško Veličić i veoma ubedljivo osvojio prvo mesto. U kategoriji juniora nastupio je Dejan Cogoljević, od koga se očekivala medalja, ali ovaj put na svom prvom juniorskom nastupu osvojio je četvrto mesto. U kategoriji takmičara MASTERS-C, preko 50godine, Bojan Vasović osvojio je prvo mesto, dok je u apsolutnoj kategoriji osvojio drugo mesto.


U okviru ceremonijala proglašenja pobednika izvršeno je i proglašenje pobednika Kupa Srbije za 2020.godinu. Biciklistima BORCA pripali su pehari za pobede u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji seniora Marku Daniloviću i u kategoriji poletaraca Stefanu Vučićeviću, a u kategoriji kadeta drugo mesto osvojio je Dejan Cogoljević. U ekipnoj konkurenciji pobednici Kupa su seniori i poletarci BORCA, a drugo mesto osvojili su kadeti.


Reprezentativci BORCA u seniorskoj konkurenciji Marko Danilović I Stefan Stefanović nisu prisustvovali proglašenju Kupa, jer se nalaze na tronedeljnim pripremama u Turskoj. Oni će u okviru priprema imati i pet trka iz kalendara Euro tura. Pripreme su organizovane u saradnji sa Biciklističkim klubom METALAC iz Kraljeva i finansiraju se iz sopstvenih izvora.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar