Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovako teku radovi na izgradnji najzahtevnije deonice autoputa u Srbiji: Ministar Momirović obišao tunel Laz, radiće se u tri smene da bi sve bilo gotovo do Nikoljdana (FOTO)(VIDEO)

post-title


Čačak –  Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, obišao je radove na izgradnji tuinela Laz na deonici autoputa od Preljine do Požege. Ovo je treća poseta od kad je Momirović preuzeo mandat, a radovi su maksimalno ubrzani kako bi saobraćaj bio pušten po predviđenom roku.

„Ovo je deonica koju sam do sada najviše puta posetio, jer je jedan od najvažnijih u Srbiji. Ovaj pravac dug 30 kilometara sa dva najduža tunela i puno mostava jedan je od najzahtevnijih. Ulažemo maksimalne napore da to bude gotovo do Svetog Nikole, a to je moguće ako se radi u tri smene, 24 sata dnevno“, rekao je Momirivić.

Foto: RINA

On je istakao da je autoput od Čačka do Beograda do pre samo deset godina bio san, koji se sada, na radost svih građana konačno ostvaruje.

Foto: RINA

„Imamo odličnu saradnju sa kineskim partnerima i Putevima Srbije. Na jednoj cevi radi po 60 ljudi, a radovi se vrši na četiri mesta. Kada sve bude završeno imaćemo dva najduža tunela u Srbiji. Kad bude ova deonica puštena u saobraćaj to nam daje osdnovu da nastavim sa izgradnjom ostalih saobraćajnica ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U ovim teškimn okolnostima mi kao zemlja idemo napred“, izjavio je ministar.

Foto: RINA

Na tunelu Laz do sada je sa ulazne strane prokopano je ukupno 507 metara desne i 513 metara  leve cevi, dok je sa izlazne strane prokopano 150 metara desne i 145 metara leve cevi. Na iskopovanju cevi izdvojili su se manji problemi oko kosina, a još zahtevniji poduhvat je iskopavanje tunela Munjino brdo.

Foto: RINA

Izvođač radova na ovoj deonici autoputa od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a ukupna vrednost investicije je 523 miliona američkih dolara.

https://youtu.be/3FoQTeqUuAI


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar