Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



„Rumenko u saobraćaju“ sa milanovačkim predškolcima (FOTO)

post-title


Pomoćnica predsednika opštine za prosvetu, Aleksandra Janković, posetila je predškolce PU „Sunce“ i uručila svima po primerak edukativne slikovnice „Rumenko u saobraćaju“.
-Slikovnica je dobila saglasnost Agencije za bezbednost saobraćaja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, a ima za cilj da poboljša znanje mališana i olakša im snalaženje u saobraćaju, čiji aktivni učesnici postaju polaskom u školu.

Iz nekog prethodnog iskustva, kada bih razgovarala sa decom o bezbednosti u saobraćaju, uvek smo izvodili zaključak da postoji škola za vozače, ali ne i za pešake. Najmlađima su ta škola roditelji, vaspitači, učitelji ,pa je lokalna samouprava odlučila da ove godine predškolcima sa teritorije naše opštine pokloni besplatne primerke „Rumenka u saobraćaju“. Knjižica je edukativnog karaktera i deci će na blizak način, primeren njihovom uzrastu, pomoći da savladaju pravila koja u saobraćaju postoje i koja osiguravaju bezbednost - rekla je Janković.

Deca su pokazala da im tema bezbednosti u saobraćaju nije strana, kao i da su svesni raznih opasnosti koje se mogu izbeći savesnim ponašanjem pešaka.

Prvacima će tradicionalno biti uručena knjižica „Pažljivko“, koju je obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar