Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Odlične vesti iz Čačka: Nemanja sa majkom Milenom koja će mu donirati bubreg, sutra putuje u Tursku

post-title


Čačak – Test humanosti na najbolji mogući način položen je u Srbiji. Novac za operaciju Nemanje Božića (16), ali i za dodatne analize i boravak u Turskoj skupljen je u rekordnom roku. Majka Milena, koja će mu donirati bubreg, sa sinom se pakuje jer sutra iz Beograda putuju na renomiranu kliniku u Istanbul.

„Nismo očkivali da će se novac ovako brzo skupiti, dirnula nas je velika humanost. Novac za operaciju, 17.500 evra, donirao je čovek iz Vrnjačke Banje kom je taj novac ostao od operacije njegovog sina, koji je na žalost preminuo. On i supruga došli su u Čačak, upoznali smo se sa njima. Sada vršimo poslednje pripreme, nadamo se da će sve proteći u najboljem redu i da neće biti komplikacija. Ta klinika u Turskoj važi za jednu od najboljih u svetu, kad je u pitanju transplantacija bubrega.“, rekla je za RINU, Milena Božić iz Čačka.

Često se uz ime ove majke vezala i reč heroj, međutim ona smatra da za tako nešto nema potrebe, jer je sigurna da bi svaka majka za svoje dete učinila isto.

„Za sve majke zadravlje deteta je na prvom mestu i nijedna žrtva nije velika. Sigurna sam da nema te žene koja za svoje dete ne bi učinila isto. Samo majke znaju o čemu pričam, jer kad se kaže da je ta ljubav bezuslovna i bezgranična, to zaista jeste tako“, rekla je Milena.

U akciju prikupljanja pomoći za Nemanju pokrenuli su se i mnogi njegovi sugrađani, a prodavajući knjige na gradskom trgu Kanceklarija za mlade u saradnji sa Narodnom bibliotekom skupljeno je preko 200.000 dinara. Pre nekoliko dana na bedemu pored Morave organizovana je i humanitarna akcija „Čačak trči za Nemanju“, na kojoj su takođe skupljena značajna finansijska sredstva koja su pomogla da Nemanja otputuje na operaciju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar