Čačak – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 69 pacijenata, a dva najteža bolesnika priključena su na respiratore.

Za protekla 24 sata, preminuo je jedan kovid pacijent iz Ivanjice, registrovana su četiri prijema, sedam otpusta i evidentirana 62 pregleda.

„Primetan je blagi porast broja zaraženih u Moravičkom okrugu. Situcija nije alarmantna, ali je svakako za praćenje, mi svakodnevno dobijamo podatke o zbivanju u bolnici, Domu zdravlja i oko imunizacija”, rekao je dr Mihailo Luković šef Radnog tima.

Na području Moravičkog okruga do sada se vakcinisalo preko 23.000 građana, a odziv je zadovoljavajući. U Čačku je kompletno vakcinisano preko 4.000 građana, a do kraja sedmice se očekuje da taj broj bude preko 7.000.

„Ovaj proces obavljaju praktično sve zdravstvene ustanove, neke su uključene više, neke manje, čak je sada uključena i Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu, Domovi zdravlja, Zavod za Javno zdravlje, ali i svi ostali zdravstveni radnici svojim ponašanjem i edukativnim primerom”, pojasnio je dr Aksentije Tošić, direktor Zavoda za Javno zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here