Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović nakon poraza od Zvezde: Okrećemo se daljoj borbi za opstanak

post-title


U odloženom meču 15. kola ABA lige na parketu hale ,,Aleksandar Nikolić” koplja su ukrstili Crvena zvezda mts i Borac. Na koncu susreta pobedu je ostvario domaći tim, koji je slavio rezultatom 83:63 (23:16; 15:17; 23:14; 22:16).

U prvom poluvremenu Borac je pružio silan otpor favorizovanom protivniku. Gotovo sve vreme su Čačani disali za vratom Beograđanima, kako zbog zavidnog šuta za tri poena, tako i zbog dobre odbrane. Međutim, kada su se timovi vratili sa velikog odmora, Zvezda je počela da dodaje gas, pa je polako, ali sigurno, povećavala svoj suficit. Od tog naleta domaćina Borac nije uspeo da se oporavi, pa je pretrpeo drugi poraz ove sezone od crveno-belog tima sa Malog Kalemegdana.

Strateg Borca Marko Marinović smatra da je loša treća četvrtina koštala njegov tim boljeg rezultata.

,,Ne mogu da budem zadovljan. Odigrali smo solidno prvo poluvreme, imali smo svoje šanse, ali smo promašili neke otvorene šuteve kojima bismo mogli eventualno da budemo egal sa Zvezdom. Posle solidnog prvog poluvremena desio se očigledan veliki pad u trećoj četvrtini, i to nas je koštalo utakmice, rekao je Marinović.

Kormilar Čačana smatra da je Crvena zvezda zasluženo slavila na domaćem terenu.

,,Evidentno je da Crvena zvezda, iako umorna, ima dovoljno iskusne igrače koji znaju da to prepoznaju. Odigrali su jednu dobru utakmicu i zasluženo pobedili. Gro mojih igrača nije igrao ABA 1 ligu. Ovo takmičenje je stvarno za klasu bolje od ABA 2 ili KLS lige, dodao je Marinović.

Trener Borca ističe da sledi velika borba za opstanak u ABA ligi.

,,Mi smo odigrali neke dobre utakmice, neke dobili, neke izgubili, malo nam je nedostajalo sreće, ali idemo dalje. Okrećemo se borbi za opastanakto je naš glavni cilj“, završio je Marko Marinović.

Na drugoj strani, Dejan Radonjić je mogao da bude zadovoljan igrom svojih devet košarkaša.

,,Posle velikog pražnjenja u Kupu u Novom Sadu i igranja tri utakmice u kratkom periodu sa veoma skraćenom rotacijom, bilo je potrebno da uđemo u ovaj meč spremni, koncentrisani i svesni da je Borac tokom sezone imao veoma dobre partije, bio konkurentan najvećim rivalima. Postojala je bojazan da li ćemo energetski biti spremni, jer smo došli sa još kraćom rotacijom i sa nedovoljno vremena za kvalitetnu rekuperaciju posle Kupa, ali uspeli smo da podižemo nivo kvaliteta igre i da gradimo prednost do kraja. Ova pobeda je veoma značajna, smatra Dejan Radonjić.

Nakon utakmice sa Crvenom zvezdom ekipa iz grada na Moravi ponovo će imati nešto dužu pauzu. Prvi naredni protivnik izabranicima Marka Marinovića biće Mega Sokerbet. Taj duel zakazan je za nedelju 28. februar, a početak susreta je u 12 časova u Beogradu.

https://www.youtube.com/watch?v=tYSmxIiihZE


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar