Pretraga vesti

Krizni štab: Ako ovo stanje potraje još koji dan, moguć prelazak na onlajn nastavu

post-title


Skok broja zaraženih koronavirusom u Srbiji u poslednjih nekoliko dana zabrinuo je lekare, pa su se oglasili i članovi kriznog štaba sa molbom za građane da se ne opuštaju, već da poštuju epidemiološke mere.

“Za sada sigurno neće biti popuštanja mera, niti povećanja broja ljudi u bioskopima ili na utakmicama. Ako se ovakva situacija nastavi, nove mere će sigurno biti donete. Moguće je ako ovo potraje još neki dan, da će biti i skraćivanje radnog vremena i prelazak na onlajn nastavu”, kažu iz Kriznog štaba, a prenosi portal Mondo.

Osim toga, dr Tiodorović izjavio je danas da se broj zaražene dece povećava i da nisu u pitanju samo srednjoškolci već i stariji osnovci, dodavši da ga to plaši.

S druge strane, vakcinacija prosvetnih radnika, prema rečima predsednice sindikata Nezavisnost Vesne Vojvodić, ne teče kako bi trebalo.

“Prosvetni radnici se možda doživljavaju kao prioritet od strane Vlade, ali u praksi to nije tako. Mi smo se prijavljivali za vakcinaciju potpuno na isti način kao svi naši prijatelji, poznanici. Nigde nismo navodili šta smo po zanimanju, pa da je to sistem prepoznavao, ne znamo ni koliko nas je do sada prijavljeno niti koliki je red za vakcinaciju. Mislim da zaslužujemo te informacije i da nema razloga da budu prikrivene.” – kaže Vojvodić.

Ona kaže i da je ceo sistem prilično netransparentan, pa tako ne postoji podatak koliko je prosvetnih radnika do sada vakcinisano niti koliko je trenutno zaraženih u školama.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar