Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održano pesničko veče "Jezikom kroz stih" (FOTO)

post-title


Kancelarija za mlade sinoć je u Velikoj sali Doma kulture održala pesničko veče pod nazivom "Jezikom kroz stih".

Povod ovog događaja je obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika, a mladi su ovom inicijativom hteli da pošalju poruku da je važno da negujemo svoj jezik, jer je on deo kulturnog identiteta naroda, tačka prepoznavanja, ali i različitosti i razumevanja.

Na pesničkoj večeri nastupilo je 10 mladih, neafirmisanih pesnika uzrasta od 15 do 30 godina. Oni su se publici predstavili sa po jednom svojom pesmom, a obzirom da je nekima ovo prvi nastup pred publikom izabrali su najlepše stihove koje su stvorili.

Pobednika večeri odredila je publika glasanjem.

Prvo mesto osvojila je Kristina Rajić (17 god) , učenica Gimnazije, ali i aktivistkinja Kancelarije za mlade koja se bavi folklorom, crtanjem, pevanjem, novinarstvom. Naziv njene pesme glasi "Životna nada". Drugo mesto osvojila je najmlađa učesnica večeri Jelena Petković pesmom "Reci dosta, stop nasilju nad drugarima, zaštiti! " koja je pesmom izazvala brojne reakcije kod publike i poslala važnu poruku kada je reč o vršnjačkom nasilju. 3. mesto delile su 2 učesnice koje su imale identičan broj glasova, a to su Milica Radosavljević pesmom "Nisam" koja je imala i pratnju gitarom i Ivana Tutunović koja se predstavila pesmom "Vetar".

"Sve učesnice bile su fantastične, pesme su bile inspirativne i lepe, različite tematike i sve su ostavile pozitivan utisak na sve. Nije važno ko će večeras pobediti, sve ste pobednice samim tim što ste večeras svoje pesme i talenat prikazale na ovoj sceni! Želim vam svima puno uspeha u daljem radu. " - poručila je koordinatorka Kancelarije za mlade, Marjana Petronijević učesnicama.

Svi učesnici dobili su simbolične poklone koji će ih podstaći da i dalje stvaraju pesme i neguju srpski jezik.

Pesničko veče upotpunile su devojke iz plesnog kluba "Luna" koje su numerom "Bandido" donele pobedu u grad Čačak.

Kancelarija za mlade izražava zahvalnost plesnom klubu "Luna" na plesnoj tački, Domu kulture na prostoru, "Garden Petrović" na cvetnoj dekoraciji i studiu "Shabby chic design" i Mariji Lukić na enterijeru.

Veče je bilo posvećeno Nađi Đerović koja boluje od cerebralne paralize i prikupljeno je 7360 din tokom ove večeri, a pojedini građani pomogli su slanjem SMS poruke.

Pesničkoj večeri prisustvovalo je oko 100 građana uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar