Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Srbija plače uz scene Dare iz Jasenovca

post-title


FILM “Dara iz Jasenovca” privukao je ogromnu pažnju televizijskih gledalaca u Srbiji, a malo ko je upeo da ostane imun na potresne scene kada maloj Dari ubijaju majku i starijeg brata.

Anja Stanić Ilić koja igra Nadu Ilić, majku malene Dare, u filmu je pokušala da sačuva sina da ih u logoru ne razdvoje, zbog čega su oboje ubijeni.

Nakon ove teške scene, sledi još jedna, možda još teža, kada mrtvu suprugu i sina ugleda Darin otac, koji nije imao priliku čak ni da ih sahrani.

Istorijska ratna drama o jednom od najstravičnijih koncentracionih logora u istoriji, snimljena je 76 godina posle njegovog zatvaranja, na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša i uz podršku Filmskog centra Srbije. Govori o dvanaestogodišnjoj Dari (Biljana Čekić) koja sa majkom (Anja Stanić Ilić) i dva brata, posle ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, završava u logorima. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti u logoru Stara Gradiška, učiniće da odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a misija njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Novosti



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar