Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Čačku počela vakcinacija vakcinom Astra-Zeneka

post-title


Danas je  u Čačku počela  i vakcinacija bitanskom vakcinom Astra Zeneka  . U   Moravički okrug stiglo je 1300 doza. U gradu na Moravi do sada  najmasovnija imunizacija bila je Sinofarm vakcinom, koju je primilo više od 8000 građana,  dok je revakcinisano više od 7000.

,, Novih doza   vakcina Astra Zeneka u  Dom zdravlja u Čačku raspoređeno je 900 , rekao je direktor Doma zdravlja Čačak ,  dr Aleksandar Pajović. Vakcina Astra Zeneka  razlikije se   se od ostalih po tome  što je moguća revakcinacija i ukoliko osoba ima blagu prehladu,  ili manju temperaturu. Medicinski radnici,  napominju i da je proces revakcinacije ovim  cepivom   u periodu od dve do 12 nedelja.

U Čačku do sada  najveće poverenje građana ukazano je Sinofarm vakcini,a od danas zainteresovani će  moći   da biraju između četri tipa vakcina. 

Kada je reč o prioritetima na početku vakcinacije,  prve doze  primili su medicinski radnici. Nakon toga vakcinisani su građani koji imaju više od 75 godina, dok je trenutno prioritet  usmeren na građane starosne dobi od 64 godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar