Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarna akcija za porodicu Simović iz Trepče

post-title


Porodica Simović živi u Gornjoj Trepči u trošnoj kući bez elementarnih uslova za život dostojan čoveka. Tri brata i otac dele samo nedaće i malo hrane koju mogu da priušte od skromnih primanja. Ovih dana u njihov mračan dom ušao je zrak svetlosti. Humanista, Vlade Dragić, okupio je ljude dobre volje u nameri da Simovićima obezbede krov nad glavom.

U trošnoj kući četvoročlana porodica Simović živi od socijalne pomoći koja iznosi svega 15500 dinara. Tim novcem ne mogu podmiriti ni osnovne potrebe, a otac nije u mogućnosti da pomogne sinovima. Uzda se samo u dobročinitelje.

Foto: TV Lav plus

,,Mnogo bi mi značilo i ponovo bih se rodio kada bi neko pomogao meni i mojoj deci. Ja nisam sposoban za rad. Česma mi je daleko i ne vidim dobro da bih im nešto oprao i pomogao”, kaže otac tri dečaka, Milomir Simović.

Nikola Simović najmlađi je član porodice. U iskrenom i toplom razgovoru, ovaj nasmejani četrnaestogodišnjak kaže da ne smatra svoje detinjstvo nesrećnim, samo bi želeo da ono više liči na odrastanje njegovih vršnjaka.

Foto: TV Lav plus

,,Najviše mi nedostaje kuća. Da imam kupatilo i tako, kao sva druga deca. Inače, nemam velikih želja. Bio sam čak jednom i na moru, tako da nemam neispunjen san”, kaže četrnaestogodišnji Nikola Simović.

Starija braća staraju se o Nikoli koliko mogu. Od njih se očekuje da zarade za život, što nije jednostavno s obzirom da trenutno obavljaju samo povremene poslove.

,,Krečim, cepam drva… Radim sve što podrazumeva fizički posao. Voleo bih da igram fudbal, to mi je jedina želja od malih nogu. Da budem profesionalni sportista,” kaže Darko Stojanović.

Foto: TV Lav plus

Dragoljub Simović, najstariji brat, trebalo bi da dobije posao u automehaničarskoj radnji. Poslovna ponuda došla je iznenada od privrednika koji je želeo da ostane anoniman.

Nadu u bolje sutra budi i činjenica da je humanitarna akcija, koja je tek pokrenuta, okupila veliki broj udruženja, privrednika i pojedinaca velikog srca. Za kratko vreme prikupljena je značajna svota novca.

Foto: TV Lav plus

,,Za prva 24 sata skupljeno je 100.000 dinara. Verujem da ćemo za 2 nedelje imati kompletan iznos potreban za kupovinu kuće”, optimističan je humanista i pokretač ove akcije, Vlade Dragić.

Ljudi dobre volje mogu podržati humanitarnu akciju uplatom novčane pomoći na dinarski račun Poštanske štedionice broj 200-120648829-14, ili devizni račun 200-120648535-23. Pomozimo svi da Simovići dobiju krov nad glavom i veru u bolje sutra!



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar