Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana šesta sednica SO Gornji Milanovac

post-title


Po završetku današnjeg zasedanja, Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac kaže da je veoma zadovoljan radom ovog saziva ali i usvojenim tačkama koje su značajne za sve građane.

 

-Mislim da je ostvaren veliki napredak u funcionisanju Skupštine i što postoji dijalog koji kontinuirano traje. Donete su odluke koje su u interesu građana Gornjeg Milanovca, posebno u ovim vanrednim vremenima u kojima se nalazimo. Prvenstveno milsim na odluku o formiranju civilnih jedinica, čuli smo izveštaj Štaba za vanredne situacije kao i njihove planove za tekuću godinu. Dosta pitanja je postavila opozicija i dobila odgovore vlasti, tako da natsavljamo u transparentnom duhu i zadovoljan sam radom – rekao je Lazar Nikolić, predsednik SO Gornji Milanovac.

 

Osim razrešenja predhodnih i imenovanja novih članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova, jedna od najznačajnih tačaka bila je usvajanje izmene i dopune Plana detaljne regulacije za novu radnu zonu “Srčanik” u Klatičevu.
Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac kaže da za sada nema interesovanja ni lokalnih privrednika niti nekog sa strane ko bi došao da gradi pogone u radnoj zoni Srčanik, na zemljištu predviđenom za novu industrijsku zonu. On smatra da je osnovni razlog za to nedostatak infrastrukture, ali naglašava da je preduslov za razvoj ovog dela izgradnja pristupne saobraćajnice auto-putu Miloš Veliki.
-Prošlog četvrtka na sednici Vlade Republike Srbije doneta je odluka o eksproprijaciji zemljišta, koja će formalno trajati mesec do mesec i po dana, koliko je potrebno da se donesu sva rešenja i isteknu rokovi za žalbe. Kada isteknu rokovi, bez obzira da li će biti primedbi i da li će građani ući u sudski postupak za naknadu, ulazimo u posed te zemlje i očekujem da ćemo tada moći da počnemo sa izgradnjom – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.
Prema rečima predsednika opštine radna zona se prostire na 30ha, a kada se pojavi prvi zainterseovani privredni subjekat, bilo sa teritorije Gornjeg Milanovca ili neko sa strane, opština će ući u realizaciju onoga što je u njenoj nadležnosti a to je izgradnja komunalne infrastrukture. On je istakao da je lokalna samouprava spremna da uloži ali uz jasne garancije da će se tu raditi fabrički pogoni.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar