Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Fantastična priča iz Čačka: Đorđe iako osoba sa invaliditetom sa svojih 20 godina postao je mladi preduzetnik, uz pomoć hrabre majke ovaj mladić može sve (FOTO)

post-title


Čačak – Jedan mali stan u centru Čačka pretvoren je u neobičan atelje, a umetnik koji u njemu stvara mladić je za primer mnogima.  Dvadesetegodišnji Đorđe Spasojević rođen je sa invaliditetom, ali svojim trudom i zalaganjem uspeo je da postane čak i mladi preduzetnik, a sve uz nesebičnu podršku majke Jasmine.

„Pored svih poteškoća Đorđe je završio Specijalnu školu, smer za pomoćnika grafičira i knjigovesca i već tad se videlo da ima spretne ruke i da je jako talentovan. Želela sam nekako da ga usmerim, da mu pomognem  da svoju pozitivnu energiju iskaže na najbolji mogući način i u tome smo zajedno uspeli. Pravimo unikatne ukrase, magnete i svi koji su ih videli su opduševljeni jer se oseća ta ljubav i požrvovanost sa kojom je to sve rađeno. Đorđe je sada preduzetnik, koji je mene zapsolio u firmi i to je za njega jedna velika životna stvar“, kaže za RINU Jasmina Spasojević.

Foto: RINA

Đorđe je napravio svoju kreativnu oazu, svet u kom nadahnuća i mašte nimalo ne manjka. Njegov primer najbolji je dokaz koliko je podsticaj najbližih jako važan kako bi građani sa invaliditetom u Srbiji živeli mnogo bolje i kvalitetnije. Nije lako, ali je svakako moguće i ostvarljivo, samo su potrebni veliko strpljenje, trud,  a pre svega ljubav kao osnovni pokretač svega.

„Zajedno smo spojili  lepo i korisno. Od drveta, ali uz pomoć modernih tehnika pravimo suvenire i ukrase. Uradili smo i magnete sa slikama starog Čačka, kao i starog Beograda, Užica, stigli smo i do savremenijih, do Londona. Imamo još puno ideja, za koje se nadam da ćemo ih uspeti relaizovati”, dodala je ova hrabra majka.

Foto: RINA

Jasmina i Đorđe veruju da će njihov način rada biti prepoznatljiv, a prvenstveno služiti kao motiv i inspiracija svima koji u porodici imaju osobu sa invaliditetom, kako bi  nastavili borbu.

„Volela bih da drugi roditelji pronađu sebe isto ovako, kao što sam ja pronašla u tome što sam pomogla Đorđu da bude neko”, zaključila je Jasmina.

Foto: RINA

Upravo maštarije porodice Spasojević stvaraju bolju i svetliju budućnost za vlasnika ove firme čiji su vredni radnici Đorđeva porodica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar