Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović kao gost emisije "U obruču": ABA liga je za nas velika škola i dalje se borimo za opstanak (VIDEO)

post-title


Gost emisije ’’U obruču’’ bio je trener Borca iz Čačka, Marko Marinović. Tokom igračke karijere, Marinović je nastupao za pomenuti Borac, Crvenu zvezdu, FMP, Valensiju, Radnički iz Kragujevca… Bio je član reprezentacije Jugoslavije do 20 godina, a za seniorsku selekciju Srbije i Crne Gore igrao je na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine.

Na samom početku emisije, odgovorio je na pitanje kako je prelomio da pređe u trenerske vode

– Od kad sam se vratio u Čačak pokušavao sam na sve moguće načine da vratim Borac na mapu. Prvo kao igrač, a postao sam preko noći i trener. Kada sam sabrao dva i dva, shvatio sam da je moje telo već ishabano dovoljno i doneo sam odluku da počnem da se bavim trenerskim poslom. Drago mi je što je klub imao poverenja u mene.

Zatim se Marinović dotakao razlike između igračkog i trenerskog ugla.

– Kao igrač dođeš i misliš samo o sebi, a sada ja kao trener moram da mislim na sve moje igrače i njihove porodice. Teško je ali je izazov, srećan sam što radim ovaj posao.

Borac je tokom sezone pokazavio sjajne partije, ali nije beležio tako sjajne rezultate. Marinović kaže da je sve to velika škola:

– Ja jesam bio optimista pred početak sezone. Ne mogu da budem zadovoljan rezultatima. Imali smo ’’sreće’’ što je Primorksa odustala. Smatram da smo morali da imamo bar još jednu ili dve pobede. Igrači u pojedinim utakmicama pokazuju kvalitet, ali još uvek je to za sve nas velika škola. Primaran cilj je opstanak u ligi i sve je još uvek u našim rukama – objašnjava trener Borca, pa dodaje:

– Borac je sastavljen od igrača koji su u jednom trenutku pokazali talenat. Međutim ispali iz nekih planova većih klubova. Bili su mahom i juniorski reprezentativci, pa smo im dali neku drugu šansu koju su oni iskoristili. Ubeđen sam u to, da je situacija kolko tolko normalnija, vi znate kolko Čačak živi za košarku i koliko smo oštećeni što nemamo poblike…

Situacija sa pandemijom, mnogim klubovima je uzela publiku i to je upravo stvar koju Marinović uzima kao jako tešku okolnost:

– Mi smo zabavljači i ti radiš da bi zabavio nekoga. A sada igraš i ne zabavljaš nikoga, fali takva atmosfera. Teško mi je i kao treneru, mogu da zamislim kako je igračima bez energije publike – objašnjava Marinović.

– Posle pobede nad Partizanom, odjednom se pomislilo da smo spremni i za nešto više. Mi smo napravili da se na trgu uz neke mere, gleda utakmica protiv Zvezde. Čačak je grad košarke i svi živimo da Borac bude te gde jeste i borićemo se za to.

Marinovića i Borac u narednom periodu očekuju bitne utakmice, ali tridesetsedmogodišnji stručnjak siguran da je sve u rukama njegovih igrača.

– Mart i April nam donose odlučujuće mečeve. Znam da će moji momci pokazati pravo lice i ako ovako nastavimo da radimo izbeći ćemo to 13. mesto. Na kraju krajeva, i da budemo 13. ima taj baraž koji pruža novu šansu.

https://www.youtube.com/watch?v=yf0imaGrcKs


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar