Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kon: Ili stroge mere ili napuštanje kriznog štaba

post-title


Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio da, ako se neke stroge mere ne donesu, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom štabu.

On je u Jutarnjem programu TV Prve rekao da se nova sednica štaba očekuje u četvrtak ili petak, a ako se na njoj ne donesu strože mere za koje se zalaže medicinski deo štaba, postavlja se pitanje ostanka medicinskog dela u tom telu koje je formirala vlada zbog borbe protiv pandemije koronavirusa.

"Mora jasno da se zna zašto smo mi tamo prisutni. Ja razumem kompromis koji nije deo medicinske struke. Ali u medicini nema kompromisa i to pokušavamo da objasnimo", rekao je on odgovarajući na pitanje kakva odluka Kriznog štab se očekuje u četvrtak ili petak, kada se to telo ponovo sastane.

Još jednom je napomenuo da je situacija gora nego što je bila u novembru jer su jasno uočene promene u sojevima virusa koji su sada zarazniji.

On je još rekao i da je situacija u Beogradu katastrofalna i da će sistem pući ukoliko se mere, za koje kaže da su preblage, ne pooštre. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar