Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Piksi i zvanično selektor Srbije

post-title


Dragan Stojković Piksi preuzeo je mesto selektora A fudbalske reprezentacije Srbije. Danas je zvanično promovisan u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije. Piksi je potpisao ugovor na tri godine, tačnije do kraja kvalifikacija za EP 2024. godine.

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković je selektor A reprezentacije. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija."

"Takođe osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha."

"Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije", rekao je Dragan Stojković.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mestu direktora A tima biće Stevan Stojanović.

Što se tiče stručnog štaba, selektor je odabrao sledeće saradnike:
Goran Đorović - trener
Saša Ilić - trener
Bratislav Živković - trener
Goran Čumić - trener golmana
Kacušito Kinoši - kondicioni trener
Nebojša Stamenković - trener analitičar
Nemanja Filipović - tim menadžer



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar