Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vučić: Na Nikoljdan prvo otvaram auto-put Čačak-Požega, pa onda idem na slavu kod roditelja (FOTO)

post-title


Ja sam roditeljima rekao da me ne čekaju na Svetog Nikolu... Tog jutra otvaram auto-put Čačak-Požega pa tek onda idem da slavim slavu - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros iz Predsedništva posle sastanka sa kineskom ambasadorskom Čen Bo.

"Mi smo uprkos situaciji sa koronom dobili danas konačno obećanje od Žanga (iz CRBC-a) da će do Svetog Nikole, 19. oktobra, biti završen auto-put Čačak - Požega, tako da ćemo moći za Svetog Nikolu auto-putem da idemo do Požege", rekao je Vučić.

Dodaje da će se stizati do Zlatibora za najviše dva sata i 10 minuta, dok se sada putuje tri sasta i 40 minuta.

Predsednik je, takođe, najavio da će biti ugovoren i nastavak gradnje auto-puta dalje od Požege do Boljara i da će se odmah krenuti sa radovima, kao i da je dogovorena cena od oko 1,5 milijardi evra.

Vučić je najavio i da će gradnja Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, početi već krajem prolaće ili početkom leta.

Podsetio je da se već gradi auto-put i brza saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica.

Kazao je da će CRBC graditi i obilaznicu oko Loznice u vrednosti od 37 miliona evra, ali i da će se graditi obilaznica oko Novog Sada sa dodatnim mostom na Dunavu. Vrednost obilaznice oko Novog Sada je 129 miliona evra.

Vučić navodi da su počeli i zvanični pregovori za izgradnju brze saobraćajnice od autoputa kod skretanja za Požerevac do Golupca, kao i da je plan da se produži do Majdanpeka, ali i Negotina i Kladova, kako bi se održao istok Srbije i životu i podigla ekonomija.

Predsednik je rekao da će biti izgrađena i industrijska zona u Prahovu.

Kada je reč o obilaznici oko Beograda, Vučić kaže da se radi sa Kinezima deo do Bubanj Potoka, ali da ostaje da se napravi još jedna deonica do Pančeva kako bi kopletan saobraćajni prsten bio završen, zajedno sa novim mostom na Dunavu kod Vinče. Za tu deonicu je potebno više od 700 miliona evra.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar